ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΡΑΤΗΣΗ

Δεν αφήνουμε πίσω μας τίποτε, παρά μόνο τα ίχνη από το πάτημά μας στη γη!

  /  Άρθρα   /  Δεν αφήνουμε πίσω μας τίποτε, παρά μόνο τα ίχνη από το πάτημά μας στη γη!
Δεν αφήνουμε πίσω μας τίποτε, παρά μόνο τα ίχνη μας!

Δεν αφήνουμε πίσω μας τίποτε, παρά μόνο τα ίχνη από το πάτημά μας στη γη!

Η πράσινη ανάπτυξη, αυτή που σέβεται τη Φύση και την αντιμετωπίζει ως αναπτυξιακό απόθεμα είναι ίσως η καλύτερη βιώσιμη λύση για τον τόπο μας σήμερα.

Το Ζαγόρι είναι προικισμένο γεωγραφικά με ένα από τα πλουσιότερα οικοσυστήματα όχι μόνον της Ευρώπης αλλά και ευρύτερα, κάτι που το καθιστά ένα ισχυρό οικοτουριστικό και οικοεπιστημονικό πεδίο ενδιαφέροντος. Ο πλούτος των οικοσυστημάτων (από τα βουνά ως τα φαράγγια και τα νερά σε ποτάμια και λίμνες) συνυπάρχει με ένα πολύμορφο ανάγλυφο, που σημαίνει ότι υπάρχουν πεδία φυσικών πόρων που πρέπει να διαχειριστεί κάθε επιχείρηση με τρόπο αειφορικό μέσα στο περιφερειακό παζλ της παγκοσμιοποιημένης αγοράς.

Δεν αφήνουμε πίσω μας τίποτε, παρά μόνο τα ίχνη μας!

Καθώς τα Ζαγοροχώρια προετοιμάζονται και φορούν τα καλά τους για την ένταξη τους στην Κληρονομιά της Unesco σύμφωνα και με το CNN, μια παγκόσμια ιστορική, αρχαιολογική, περιβαλλοντική και πολιτισμική αναγνώριση, το PIRRION Boutique Hotel χαιρετά με συγκίνηση την επίτευξη αυτού του πράσινου οράματος.

Η πράσινη ανάπτυξη που κατά κανόνα έχει σεβαστεί και πριμοδοτηθεί από εμάς μέσα στα χρόνια αναδεικνύεται καθαρά πια, το νέο μοντέλο με εφαρμογή σε όλους τους τομείς της ξενοδοχειακής ζωής. Είναι ένας πολυδιάστατος στόχος για το μέλλον, για το σύγχρονο τοπίο που διαμορφώνεται στην Ήπειρο. Απαιτείται άμεσα η στροφή προς την πράσινη κατεύθυνση για να πετύχουμε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας αλλά και για να έχουμε βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία.

Δεν αφήνουμε πίσω μας τίποτε, παρά μόνο τα ίχνη μας!

Γεμίζοντας τη καρδιά μας με ταξίδια γεμάτα εμπειρίες, δημιουργούμε νέους δεσμούς ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα οικολογικούς τρόπους ζωής.

Έτσι όλα είναι δυνατά όταν στοχεύουμε ενεργειακά με ειδικά τζάκια για την θέρμανση των κοινόχρηστων χώρων, με λάμπες χαμηλής κατανάλωσης και ενίσχυση του φυσικού φωτισμού, με αντλίες θερμότητας αέρα-νερού, με νέο λέβητα πετρελαίου, με ηλεκτρικές συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης, με φωτισμό με υψηλότερο συντελεστή, με ενεργειακής απόδοσης καζανάκια τουαλέτας για λιγότερη κατανάλωση νερού, με γενικότερη μείωση στη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, με περιορισμένη χρήση χαρτιού και εκτυπώσεων και προτίμηση στην ηλεκτρονική επικοινωνία αντί των επιστολόχαρτων, με βιολογικά καθαριστικά, με δυναμική ανακύκλωση (Χαρτιού-Πλαστικού-Γυαλιού-Αλουμινίου-Μπαταριών-Μαγειρικών Ελαίων και οργανικών αποβλήτων από υπολείμματα τροφών, κλαδέματος), με αποφυγή όλων των σύγχρονων ενεργειών που προκαλούν ρύπανση, με αγορά οικολογικών και ντόπιων προϊόντων και τέλος με πρόσληψη κατοίκων της περιοχής ενισχύοντας τη ντόπια επιχειρηματικότητα.

Κίνητρο μοναδικό είναι η εξοικονόμηση ενέργειας με κάθε τρόπο, μια πράξη που στο τέλος της ημέρας επιστρέφει σε εμάς τους ίδιους.

Δεν αφήνουμε πίσω μας τίποτε, παρά μόνο τα ίχνη μας!

Στις μέρες μας είτε για αναψυχή, είτε για επαγγελματικό σκοπό, η διαμονή σε ένα Green ξενώνα αποκτά ουσιαστική σημασία. Ξεκινήστε την εκδρομή με πεζοπορίες και βόλτες χωρίς αυτοκίνητο. Υπάρχουν πολλές μικρές και μεγάλες διαδρομές χωρίς το αυτοκίνητο που θα σας εκπλήξουν όμορφα.

Προμηθευτείτε ντόπια βότανα, ντόπια γλυκά και λικέρ, χειροποίητες μαρμελάδες, χαρείτε το πρωινό, απολαύστε το ηλιοβασίλεμα. Ένα πρότυπο ολιστικής ανάπτυξης που υπηρετεί τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες μια αγροτουριστική συνείδηση με οικολογική φιλοσοφία ώστε όλοι να γεύονται και να ανταποδίδουν στους ταξιδιώτες τα δώρα της γης.