ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΡΑΤΗΣΗ

Rafting στο Ζαγόρι

  /  Άρθρα   /  Rafting στο Ζαγόρι
Rafting στο Ζαγόρι

Rafting στο Ζαγόρι

Προερχόμενο από την αγγλική λέξη raft (σχεδία), το rafting είναι ένα ομαδικό άθλημα στο οποίο σκοπός είναι η κατάβαση ενός ποταμού με φουσκωτή βάρκα, με τέτοιον τρόπο ώστε να αποφεύγονται τα φυσικά εμπόδια που υπάρχουν στην διαδρομή κατά την διέλευση του ποταμού. Στη βάρκα κωπηλατούν 6 με 12 άτομα, ανάλογα με το μέγεθός της υπό τις οδηγίες ενός έμπειρου οδηγού, ο οποίος γνωρίζοντας την διαδρομή, οφείλει να κατευθύνει το πλήρωμα με τον σωστότερο δυνατό τρόπο. Λόγω των φυσικών συνθηκών το rafting ανήκει στα σπορ περιπέτειας που σημαίνει ότι περιέχει κάποιον βαθμό επικινδυνότητας με αποτέλεσμα να διέπεται από κάποιους κανόνες ασφαλείας, αναγκαίους για την ασφαλή παρουσία των συμμετεχόντων.

Rafting στο ΖαγόριΗ ποσότητα του νερού, τα εμπόδια που υπάρχουν καθώς και η κλίση του εδάφους είναι οι παράγοντες που δημιουργούν βαθμούς δυσκολίας σε μια κατάβαση rafting. Για μια πρώτη επαφή με το άθλημα και για την απόκτηση των πρώτων εμπειριών, ο Βοϊδομάτης στο Ζαγόρι προσφέρεται για να αγαπήσει κάποιος αυτή τη δραστηριότητα. Ένας ποταμός που θεωρείται από τους καθαρότερους στην Ευρώπη, με μικρό βαθμό δυσκολίας και μέσα σε ένα φυσικό τοπίο ικανό να αφήσει άφωνο τον επισκέπτη, η πρώτη επαφή με το rafting θα είναι απολαυστική και θα δημιουργήσει τις συνθήκες στους συμμετέχοντες με το να ζητήσουν δεύτερη και Τρίτη φορά.

Rafting στο ΖαγόριΗ διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 90 λεπτά, η εκκίνηση γίνεται στην γέφυρα της Αρίστης και απολαμβάνοντας μια εύκολη σχετικά κατάβαση ακόμα και για αρχάριους, καταλήγουμε στην γέφυρα της Κλειδωνιάς. Η διαδρομή είναι περίπου 6 χλμ και κινείται μέσα στον εθνικό δρυμό Βίκου – Αώου, σε ένα περιβάλλον που θα μείνει χαραγμένο χάρη στα κρυστάλλινα νερά του Βοϊδομάτη, στα πλατάνια, στις σπηλιές, στις τοξωτές γέφυρες ακόμα και σε μοναστήρια που υπάρχουν από τον 16ο μ.Χ. αιώνα.

Rafting στο ΖαγόριΑν αγαπάς τη φύση και θέλεις να έρθεις σε επαφή μαζί της ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους που μπορεί να δημιουργήσουν κάποιες φυσικές συνθήκες, το rafting στα υπέροχα Ζαγοροχώρια είναι ο προθάλαμος για μια τέτοια επαφή, μια γνωριμία με τις ομορφιές του τόπου μας, μια απόδραση από την καθημερινότητα σε τοπία απαράμιλλης ομορφιάς και ηρεμίας.